שיחה עם דיוק רובוטיקס – הזוכה הגדול של תחרות CTTSC2

השנה תהא זו השנה השלישית שבה מתקיימת תחרות CTTSC בה משרד ההגנה האמריקאי משתף פעולה עם משרד הבטחון הישראלי באיתור טכנולוגיות חדשניות ללחימה בטרור. היות והתחרות פונה לסטארטאפים ויזמים בתחילת דרכם, רבים שואלים את עצמם לגבי כדאיות ההרשמה ולגבי כל התהליך שעובר סטארטאפ מרגע ההרשמה ועד אחרי התחרות.

בכדי לקבל את התשובות המהימנות ביותר, פנינו אל רזיאל (רזי) אטואר, המייסד והמנכ”ל של דיוק רובוטיקס אשר קטפה את הפרס הראשי בשנה שעברה. רזי, ממקום משכנו החדש בארה”ב, סיפר לנו על תהליך המיון:

“בתחרות מסוג זו, אתה נכנס בלי לדעת איפה תגמר התחרות. למעשה, כל השלבים בתחרות היו בשבילנו חשובים מאד ברמה האישית והעסקית.” , אומר רזי, “כבר בשלב ההגשה התמודדנו עם שאלות שלא חשבנו עליהן, אבל היו מאד רלוונטיות ללקוחות שלנו ולמשקיעים פוטנציאליים. ההתמודדות עם השאלות דרשה מאתנו למקד את הצעת הערך שלנו ולחדד את האסטרטגיה של החברה כולה. הבנו את הצורך המבצעי של הפתרון שלנו, אבל לא ידענו מה זה אומר לתרגם את זה לעסק.”

המפתיע הוא שאין זו הפעם הראשונה שרזי ניגש לתחרות. למעשה, דיוק רובוטיקס, אשר כיום מפתחים מתקן רובוטי לתפעול כלי נשק מרחפנים, הציגו את מועמדותם כבר בשנה הראשונה של התחרות, אך לא הצליחו להעפיל לגמר. “כבר בשלבים הראשונים של התחרות הבנו שהרעיון המקורי שהצגנו היה לא נכון. השיחות שהיו לנו עם פאנל השופטים, ובכנס המסכם עם אנשי התעשייה, עזרו לנו להבין מה חסר בשוק ומה אנחנו יכולים להציע.”

ואכן, היה זה צוות השופטים אשר התפעל מהצוות אשר הציע להם להגיש את מועמדותם בפעם השנייה. “הפעם היינו בשלים יותר, עם POC  עובד,” אומר רזי, “אבל כבר בשלב הסינון הראשוני הבנו שיש לנו בעיות להעביר את מיוחדות הקונספט לאנשים אחרים”. צוות התחרות שהבין את הצורך בחברה נרתם לעזור להם, כמו גם למתמודדים אחרים שעברו את הסינון הראשוני.

“בשבועות שלפני הכנס עבדנו באופן אינטנסיבי עם צוות התחרות  והצוות של ה MIT Enterprise Forum על ה-PITCH שלנו, וראינו איך הוא הופך להיות מקצועי יותר כל יום.”, מסביר רזי, “כשעלינו על הבמה ביום התחרות, כבר היה פיטצ’ מלוטש, עם אנגלית תקנית, ועם הבטחון להציג את המוצר לקהל הגדול שהיה באולם”.

יום התחרות היה ה-Kickoff של החברה לשוק האמריקאי. ביום זה נפגשו רזי והמייסדים האחרים עם גופים מיוחדים בממשל האמריקאי אשר עימם הם בקשר עד היום. “הקשרים שעשינו ביום הכנס עזרו לנו בכל שלבי ההתרחבות שלנו מאז”, מציין רזי.

ומה לגבי הפרס? “$100 אלף זה כיף”, אומר רזי, “אבל הערך האמיתי של הזכייה היה במשב הרוח הגבי שקיבלנו, וחיזק את מעמדנו בתעשייה. להגיד שנבחרת על ידי משרד ההגנה האמריקאי זה תעודת כבוד שמייצרת הערכה בקרב כל מי שמדבר איתנו.”

לבסוף, שאלנו את רזי מה הוא ממליץ לסטארטאפים שתוהים אם להשתתף בתחרות. “בוודאי שתשתתפו”, הוא אומר. “יש רק מה להרוויח מהתהליך. גם אם לא זוכים, אפשר לקבל המון מהפידבק, מהתהליך, ומהאירוע. ואם לא זוכים מקסימום אפשר לגשת שוב בשנה שלאחר מכן”.

רוצים גם לקחת חלק בתחרות ואולי לזכות ב-$100,000? הגישו את מועמדותכם היום בדף התחרות.

About the Author

Leave a Reply